Pristagare Hjulstas ALMA 2020

Tävlingen Hjulstas ALMA genomfördes på skolan trots Coronatider. Enskilda elever, klasser och grupper tävlade att skriva noveller, bilderböcker, dikter och att engagera i läsfrämjande projekt. Sex bidrag utsägs till vinnare. Tre klasspris och tre individuella/par.

I åk 1 fick klass 1B ett klasspris för sina dikter/faktatexter om fåglar. Lisa i 1A fick pris för novellen "Tandguld".  Noor i åk 2 prisades för sin novell "Magiska tvättmaskinen".

2B fick ett klasspris för sin guidebok "I Gamla Stan med öppna ögon". Till ALMA-utställningen på skolan hade klassen byggt en modell av Gamla Stan som komplement till boken.

FK 3-6 fick också ett klasspris för sitt läsfrämjande projekt att ge boktips på sina modersmål.

Cleopatra och Asalya i åk 5 vann för sin "Dikt om djur".

Rektor Helene Hodges och bitr. rektor Gabriella Gustafsson delade priserna i resp. klass dagen före den stora ALMA-utställningen.