Ministrar besökte vår skola

idag sista dagen innan Läslovet.

Statsminister Stefan Löfven och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke samtalade om böcker och läsning med en grupp elever ur trean och sexan.

Det var trevligt att ha ministrarna här och bra att de hjälper oss att visa hur viktigt det är att läsa, även på loven. Lilla Aktuellt var här och filmade, det sänds nog på måndag kväll.

Här är tips från våra elever på lågstadiet om hur man kan göra det mysigt när man läser:

En filt, ett täcke, många kuddar. Gå till ett annat rum om syskonen bullrar. Läs högt för syskonen. Ta på hörlurar, kanske lyssna på musik. Läs med ficklampa under täcket. Stäng och lås dörren! Bygg en koja och läs på balkongen. Gör en koja under bordet i vardagsrummet och läs i den. Läs på Tensta bibliotek. Eller på Kista bibliotek, där finns tysta rum. Ha ljus på bordet. Fika är bra. Eller popcorn. Ligg i soffan med en kudde. Be pappa läsa. Läs under täcket i sängen med mobilen som ficklampa. Drick mjölk eller té. Ha en jättespännande bok och ät starka chips. Ät något annat gott. Det är bra när mamma säger att jag ska läsa, inte bara sitta vid datorn hela tiden.

Ha ett riktigt skönt Läslov alla elever!