Programmering av superhjältar

Zahraa och Iqra i årskurs fem berättar:

Hjulsta grundskolas klass 5a var på Stadshushacket den 28/3-17. Vi samlades utanför Stadshuset tillsammans med hundratals andra femteklassare från Stockholm. Vi var alla där av samma anledning, vi skulle programmera superhjältar. Vi delades upp i grupper med andra skolor, och sen två och två. Vi fick ganska bra instruktioner för hur vi skulle programmera vår hjälte. Man använde olika koder för att kunna få ihop bilder som rörde sig och bakgrunden, från ett program som heter ”Scratch”.

Efter 1 timme ungefär fick vi fika, medans vi fikade fick vi underhållning.  Efter det fick vi träffa på en Youtuber vid namn Vlad Reiser, han är väldigt känd i Youtube men de flesta visste inte ens vem han är, men han underhöll oss barn bra.  Efter det gick tiden fort och de flesta var klara och vår klass var en av dem. De flesta ville gå hem och det gjorde hälften av klassen och resten stannade kvar och åt av sin mat i sin matsäck.  Efter dessa 20 min så var det dags för resten som var kvar att gå hem. På vägen hem gick det bra, och det var allt från oss denna gång.