Världens ALMA

Fyra år i rad har Hjulsta grundskola genomfört ett stort projekt som vi kallar Världens ALMA.

ALMA, Astrid Lindgren Memorial Award, är världens största barn- och ungdomslitteraturpris och instiftades till Astrid Lindgrens minne efter hennes död. Fina författare och bilderbokskonstnärer från hela världen, och även läsfrämjare som arbetar med att ge barn tillgång till litteratur, kan få priset - hela fem miljoner svenska kronor.

Vi studerar litteratur och bildkonst av ALMA-pristagarna och Astrid Lindgren själv. Eleverna utvecklar sin läsning och inspireras till eget skapande genom att arbeta med den rika litteraturen. Vi har i flera år haft förmånen att få besök av ALMA-pristagaren.

Mycket av vårt arbete finns dokumenterat på webbplatsen Världens ALMA,  dessutom presenteras det på ALMA-prisets internationella blogg.